Geschiedenis

Zeist 2008

De oorsprong van het huidige Kleindierpark ligt in het midden van het land, in 1996 begon Alexander Knoth hier met het houden van exotische zoogdieren.

Na enkele verhuizingen waarbij de ruimte en dus ook de hobby grotere omvang aannam besloot Alexander dat hij graag een mini dierentuin zou willen oprichten met als doel educatie en voorlichting over dieren.

In juli 2011 kwam de mogelijkheid om een huis met een stukje grond aan te kopen in Bellingwolde. Vanaf dat moment wordt er officieel gebouwd aan Kleindierpark en is Kleindierpark een besloten dierenpark in oprichting. Met ingang van januari 2013 is Kleindierpark ook officieel geregistreerd als bedrijf, Kleindierpark werkt non-profit.

Openingstijden

Kleindierpark is helaas gesloten voor het grote publiek. Kleindierpark zit in een opbouwende fase, op dit moment werken we hard aan het realiseren van een besloten dierenparkje. In de nabije toekomst is het mogelijk voor kleine groepen om een bezoekje te boeken bij Kleindierpark, meer informatie hierover volgt nog.

Zeist, februari 2010

Dieren van toen

Door de jaren heen zijn er veel diersoorten gehouden, ook het formaat van de dieren groeide mee met de ruimte die beschikbaar was. Hieronder enkele dieren van toen...

Diersoort: Europese dwergmuis
In collectie: 1997-2010

Diersoort: Kleine egeltenrek
In collectie: 2004-2012

Diersoort: Richardson grondeekhoorn
In collectie: 2009-2011

Diersoort: Engelse grijze eekhoorn
In collectie: 2009-2011